Постинг
29.06.2010 10:30 -
Виенски палачинки
Виенски палачинки - От кухнята на Звездев.
Рецептата е предоставена от: Десислава Бакърджиева
Продукти
2 ч.ч. пресято брашно
4 яйца
700 мл прясно мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 капсула ванилия /2 пакетчета ванилия на прах/
50 г краве масло за намазване
1 бурканче конфитюр - 200 г
За декорация
разбита сметана
канела
шоколадови стружки
1. Отделяме белтъци от жълтъци. Прибавяме жълтъците в купа с пресято брашно. Добавяме сода бикарбонат и ванилия.
2. Разбъркваме леко продуктите и разбиваме с миксер на бавни обороти, докато жълтъците и брашното станат на гранулки. Наливаме прясно мляко и размесваме.
3. Разбиваме белтъците на бавни обороти с миксер на сняг. Разбъркваме леко на ръка, докато прибавяме разбитите белтъци. Трябва да получим смес с шупли.
4. Наливаме от сместа в тигана, обливаме добре и печем по 3-4 минути от двете страни.
5. Намазваме с краве масло изпечените палачинки и нанасяме конфитюр. Завиваме палачинките на четири, декорираме ги със сметана, поръсваме с канела и шоколадови стружки и ги поднасяме.
www.zvezdev.com/bg/recepta-id-527/
Рецептата е предоставена от: Десислава Бакърджиева
Продукти
2 ч.ч. пресято брашно
4 яйца
700 мл прясно мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 капсула ванилия /2 пакетчета ванилия на прах/
50 г краве масло за намазване
1 бурканче конфитюр - 200 г
За декорация
разбита сметана
канела
шоколадови стружки
1. Отделяме белтъци от жълтъци. Прибавяме жълтъците в купа с пресято брашно. Добавяме сода бикарбонат и ванилия.
2. Разбъркваме леко продуктите и разбиваме с миксер на бавни обороти, докато жълтъците и брашното станат на гранулки. Наливаме прясно мляко и размесваме.
3. Разбиваме белтъците на бавни обороти с миксер на сняг. Разбъркваме леко на ръка, докато прибавяме разбитите белтъци. Трябва да получим смес с шупли.
4. Наливаме от сместа в тигана, обливаме добре и печем по 3-4 минути от двете страни.
5. Намазваме с краве масло изпечените палачинки и нанасяме конфитюр. Завиваме палачинките на четири, декорираме ги със сметана, поръсваме с канела и шоколадови стружки и ги поднасяме.
www.zvezdev.com/bg/recepta-id-527/
Няма коментари